Tel/Fax: +385-(0)20-471-199
GSM: +385-(0)98-344-511
E-mail: cavtat.adriana@gmail.com

Hrvatski English

Naslovnica

|

Program

|

Brodovi

|

Kontakt

|

Mapa

|

Saznajte više

|

Lopud

Lopud je najljepši i najpopularniji otoko Elafitskih otoka. Nalazi se između Koločepa i Šipana, otprilike 5 nautičkih milja sjeverozapadno od Dubrovnika. Predivne pješčane plaže i dobri restorani su među glavnim razlozima zašto je ovaj otok toliko popularan i posječen tokom turističke sezone.

Na otoku se nalazi samo jedno mjesto, Lopud, smješteno u dugom zaljevu koji se nalazi na strain otoka okrenutoj od Dubrovnika. Gotovo čitav zaljev je jedna duga pješčana plaža do koje se spušta gusta šuma po kojoj se nalaze stare kuće, skrivene između drveća. Na drugoj strain otoka, nalazi se plaža Šunj do koje se može doći pješke (oko 20 minuta hoda) ili koristeći usluge privatnih električnih automobila. Šunj je poznat širom Jadrana kao jedna od najljepših plaža Mediterana. Bar na plaži nudi osvježenje, a i sama plaža je puna dodatne zabave.

Gradić Lopud je izvrstan primjer starog otočkog mjesta ali i same otočke zajednice. U mjestu je smještena Franjevačka crkva sa samostanom, mala tržnica, predivne stare kuće više i manje imućnih obitelji, mulovi za otočke ribare, tečak i mali botanički vrt. Na kraju mjesta je smješten i moderan hotel Lafodia. Po čitavom otoku su rasuti i ostaci još nekoliko ljetnikovaca i starih crkvi.

Današnje stanovništvo broji 250-300 stanovnika što je mnogo manje od prijašnjeg broja od oko 1000 žitelja. Kroz povijest, lopudski pomorci su bili na široko poznati kao iskusni mornari, a čak su i  održavali značajnu privatnu flout koja je bila u sastavu mornarice Dubrovačke Republike. Sa zatonom moći Republike, modernijim tehnologijama i posljedičnim polaganim napuštanjem otoka, Lopud danas ostaje praznije i mirnije mjesto sa mnogo povijesti.
Sve ove osobine čine Lopud sjajnom destinacijom za odmaranje i uživanje za svakoga. Pješčane plaže nude lak pristup moru (čak i maloj djeci), bogata povijest nudi mnogo toga za istraživanje, a dobri restorani nude ponudu primjerenu i zahtijevnijim gurmanima.

Naš program omogućuje posjet Lopudu u dijelu krstarenja po Elafitskim otocima ali i u sklopu posebne ture sa kojom možete posjetiti samo Lopud. Na taj način izbjegavate stajanja na ostala dva otoka te tako imate više slobodnog vremena na samom Lopudu.

Polasci su mogući tokom ljetnih mjeseci iz svih glavnih luka oko Dubrovnika:

Cavtat

09:00

Hotel Albatros

09:10

Plat

09:15

Mlini

09:30

Dubrovački stari porat

10:00

Luka Gruž

10:00

Hotel Lapad

10:05

Babin kuk - hotel President

10:20Povratak sa Lopuda:

16:30Daily departures 2016

Copyright © Adriana Niko Miljas i sinovi d.o.o. Cavtat
Adriana Cavtat zadržava pravo izmjene i prilagodbe izleta vremenskim uvjetima bez prethodne najave